Stambyte Danderyd:
Ge nytt liv till stammarna
med ett stambyte

Vi har projekterat och utfört stambyte åt flera BRF:er, villa- och fastighetsägare i Danderyd de senaste åren. Undvik dyra fuktskador och höj värdet på fastigheten – ring oss idag för att börja prata stambyte!
Det finns många fördelar med ett stambyte i Danderyd. Utöver att det är nödvändigt för att undvika skador höjer det värdet på fastigheten och är ett bra tillfälle att renovera våtrum i lägenheterna. Vi garanterar att allt går rätt till.
  • Kostnadseffektiv kvalitet Med oss får du mer än vad du betalar för. Vi erbjuder stambyte till rimliga priser, utan att tumma på kvaliteten.
  • Erfarna inom stambyte Ett stambyte är ett stort projekt, och då vill man ha någon som gjort det tidigare och vet vad som krävs för ett bra jobb.
  • Effektiva och metodiska Ett stambyte tar tid, därför ska man planera noga. Vi hjälper er genom hela resan, från planering till besiktning.
Hur går ett stambyte till?
Ett stambyte är ett stort ingrepp som kräver tid, planering och resurser. Här har vi brutit ner hela proceduren i tre övergripande steg.
Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon
Behovsanalys

Till att börja med behöver vi ta reda på vilka stammar som ska bytas ut, samt vilken metod som passar bäst för er situation.

Offert & Projektering

När vi vet vad som behövs ser vi till att lämna en offert som är tydlig och detaljerad. Utifrån den gör vi tillsammans en projektplan.

Stambyte
När allt är planerad sätter vi igång utan omsvep och genomför ett kvalitetssäkrat stambyte. Effektivt och metodiskt.
Varför välja oss?
  • Vi har gjort det förr
  • Alltid hög kvalitet
  • Vi är med under hela processen
Bolla stambyte med oss
Ring oss på 08-36 05 35 eller använd formuläret så börjar vi planera ert stambyte i Danderyd idag!
Vanliga frågor om stambyte

Det finns mycket att undra och fundera över när man ska genomföra ett stambyte. Här har vi samlat de vanligaste frågorna vi får. Undrar du fortfarande något är du självklart välkommen att ringa oss!

Ett stambyte tar tid, det kan man inte komma runt. En ungefärlig tid är 6-8 veckor, beroende på hur omfattande stamrenovering som ska göras.

Förr eller senare måste ett stambyte genomföras. Antingen när det börjar bli lägligt (ca 40-50 efter det senast gjordes) eller efter att någon av stammarna brustit och orsakat stora problem i fastigheten. Det är alltså klokast att göra ett stambyte i förebyggande syfte, och inte vänta tills man inte har något val. Då blir det både billigare och lättare.

Stambyte innebär att man byter att en fastighets stammar. Stammar är vertikala strukturer med förgreningar som kan ses ungefär som en byggnads blodomlopp – genom dem transporteras vatten, el, gas, tele och värme till de individuella lägenheterna. Dessa stammar kan under åren bli gamla, och t.ex gamla vattenrör är ingenting som man vill lämna orört. Så för att undvika att dessa rör spricker eller går sönder byter man ut dem, vilket alltså är ett stambyte.

Man kan, men vi rekommenderar alltid att man försöker flytta ut under tiden. Det låter mycket, blir dammigt och under långa perioder är tillgången på vatten, el och värme begränsad. Det är alltså väldigt jobbigt att bo kvar i en lägenhet under ett stambyte, och därför är det viktigt att alla i föreningen har god tid på sig att hitta någonstans att sova och bo under renoveringen. Om stambyte genomförs i hyreshus så är det hyresvärdens ansvar att hitta temporärt boende åt hyresgästerna under stambytet.

Det är svårt att svara på detta utan att känna till arbetets omfattning. Men som en allmän regel kan man säga att ju större byggnaden är, desto dyrare blir det. Antalet stammar som ska ersättas har också en inverkan på priset. Om endast en eller två av stammarna ska bytas blir det billigare än om alla stammar ska bytas. För att få exakt pris behöver vi titta på er fastighet och göra en behovsanalys, men du kan också få en grov uppskattning om du ringer oss.

Det vanligaste är att man renoverar badrum och toalett i samband med stambytet, då man ändå måste riva upp stora delar av de rummen. Att genomföra renovering i samband med ett stambyte sparar både tid och pengar, då allt görs på en gång. Därför innebär ett stambyte oftast att ett antal våtrum renoveras också.

Stambyte i Danderyd - tufft men nödvändigt

Ett stambyte gör du för att du måste, inte för att du vill. Men även om det inte är det roligaste att göra, är ett stamutbyte en mycket viktig del av underhållet av din fastighet. Det är därför viktigt att arbetet utförs korrekt, så att du inte behöver göra om det om några år. Det är här vi kommer in i bilden – vi är experter på att renovera stammar och kan hjälpa dig att få ditt stambyte i Danderyd utfört snabbt, korrekt och metodiskt.

Planerat stambyte i Danderyd
Låter bra, eller hur?

Vi vet att det kan kännas som lite mycket, men vi ser till att det allt går lätt och rätt. Kontakta oss idag så ser vi till att börja hjälpa er att planera och komma igång direkt.

Öka fastighetsvärdet
Stambyte är en värd investering

För att se till att din egendom är värdefull och i gott skick måste du byta ut stammarna då och då. Och när du gör det med oss kan du vara säker på att det kommer att göras korrekt, så att du inte behöver oroa dig för det igen på många, många år.

 

Det finns dessutom en tydlig bonus med att göra ett stambyte i Danderyd – fastigheten eller bostadsrätterna går upp i värde. Med nyrenoverade badrum och kök, moderna rör-, el- och gassystem blir din fastighet modernare och mer attraktiv, och även lägenheterna får mer att erbjuda. Speciellt om du låter oss ta hand om projektet. Då kan du lita på att allt blir rätt och att du blir nöjd med resultatet!

 

Vi ser fram emot att höra från dig, så ring redan idag om du är intresserad av stambyte i Danderyd.

Stockholms Rör & VVS AB sköter stambyten

Vi hjälper alla i Danderyd med Stambyte

Oavsett om du är styrelseordförande i en BRF, fastighetskonsult eller bara intresserad av någon anledning är vi redo att hjälpa dig. Våra rörmokare i Danderyd kan sköta besiktningen efter ett stambyte, stå för projektering och planering, eller bara sköta rören. Eller så tar vi oss an hela projektet från start till slut som projektledare och entreprenör. Oavsett vad du behöver kan vi hjälpa dig, så se till att ringa oss idag!

Läs gärna våra guider