Bergvärme på Lidingö
Skaffa bergvärmepump,
till ett utmärkt pris

Vill du spara pengar på dina värmeräkningar? Om svaret är ja, då bör du på Lidingö överväga att installera bergvärme! Vi är baserade på Lidingö och kan installera bervärmepump från Gåshaga till Tyktorp. Kontakta oss redan idag!

Bergvärmepumpar är inte bara kostnadseffektiva utan också bra för miljön. Geotermisk energi är en hållbar energikälla, och om du använder den för att värma upp ditt hem släpps inga skadliga utsläpp ut i atmosfären. Så om du bryr dig om att minska ditt koldioxidavtryck är jordvärme ett utmärkt alternativ.

Bergvärme Nibe på Lidingö
  • Ekonomisk energiform Du får snabbt tillbaka pengarna från initiala investeringen genom lägre energiräkningar.
  • Minimalt underhåll När systemet väl är installerat kräver det väldigt lite underhåll och kan ge värme i många år.
  • Lång livslängd Bergvärmepumpar har en lång livslängd, så du behöver inte byta ut dem lika ofta som andra typer av värmesystem.
Hur gå en installation till?

Det är enkelt att installera en bergvärmepump! Vårt team kommer till ditt hem och slutför installationen i tre steg.

Borrning

Vi borrar ett hål i din trädgård och sätter in ett rör. Detta rör kommer att användas för att cirkulera vätska genom värmepumpen.

Anslutning

Vi ansluter röret till värmepumpen och fyller hålet med grus och jord för att skydda röret och hindra det från att frysa på vintern.

 

Installation

När installationen är klar kommer din värmepump att vara igång och ge effektiv och hållbar uppvärmning till ditt hem.

Varför välja oss?
  • Baserade på Lidingö
  • Snabb och enkel installation
  • Vi söker ROT-avdrag åt dig!
Ta kontakt med oss idag
Om du är intresserad av att installera bergvärme, tveka inte att kontakta oss på 08-36 05 35 eller genom formuläret här nedan.
Vanliga frågor

Det är naturligt att ha många funderingar inför installation av bergvärmepump på Lidingö. Här är några vanliga frågor om bergvärme som vi har fått från kunder genom åren.

Kostnaden för installationen beror på ett antal faktorer, t.ex. storlek och typ av värmepump, hur ditt hem är utformat och om du behöver borra. Kontakta oss för en kostnadsfri offert så får du ett exakt pris inom kort. 

Bergvärme fungerar genom att jordens inre värme används för att värma upp ditt hem. Ett rör sätts ner i marken och en vätska cirkulerar genom röret. Denna vätska tar upp värme från marken och överför den till bergvärmepumpen, som sedan värmer ditt hem.

Installationsprocessen är snabb och enkel! Vårt team kommer hem till dig och borrar ett hål i din trädgård. Vi sätter sedan in ett rör och ansluter det till värmepumpen. Hela processen brukar gå på tre dagar, en dag för borrning och två dagar avsedda för installation och koppling in till bergvärmepumpen. Sedan tillkommer det tid för eventuellt grävarbete och nedmontering av befintlig panna.
Kostnaden för bergvärme beror på ett antal faktorer, t.ex. storleken på ditt hem och värmepumpens effektivitet. Du kommer dock snabbt att få tillbaka din initiala investering genom lägre energiräkningar. Det är alltså mer rimligt att prata om hur mycket man sparar varje månad med en bergvärmepump, vilket vanligtvis är ca 40-75%. Kontakta oss för en kostnadsfri offert!

Bergvärmepumpar har en lång livslängd och kan ge effektiv uppvärmning i 15-20 år. Faktum är att de ofta håller längre än andra typer av värmesystem!

Ja! Geotermisk uppvärmning kan installeras i alla hem, oavsett storlek eller läge. På vissa platser (t. ex strandtomter) kan det vara ekonomiskt fördelaktigt att använda sig av en annan typ av värmepump.

Det krävs tillstånd för att installera bergvärme hemma. Hör av dig till Miljö- och stadsplaneringskontoret för ansökning om tillståndet. Vi kan hjälpa dig om du har några frågor, och guida dig genom processen. 

Nej, du behöver inte regelbundet underhålla din bergvärmepump på Lidingö. Det är dock alltid en bra idé att låta serva den med några års mellanrum för att se till att den fungerar som den ska.

Ja, du kan borra efter bergvärme när som helst på året! Faktum är att det kan vara fördelaktigt att borra på vintern eftersom marken är svalare och risken för att skada växtrötter är mindre.

Vi guidar dig från start till slut

Att välja att installera bergvärme på Lidingö är lätt. Men allt som kommer efter kan lätt kännas överväldigande. Därför ser vi till att guida dig genom hela processen när du väljer att skaffa bergvärme på Lidingö. Vi hjälper att hitta rätt modell, med tillstånd, hela installationen och självklart går vi igenom hur den fungerar efteråt. Vi kan till och med ta hand om att besiktiga den några år framåt.
Bergvärmepump på Lidingö
Redo för en gratis offert?

Grymt! För att enklast komma i kontakt med oss klickar du här nedan så hör vi av oss till dig så snabbt vi kan.

Bergvärme på Lidingö
Vi har vår expertis i installation

Vi har installerat bergvärme på Lidingö i många år och har genomfört många lyckade installationer. Vårt team av rörmokare på Lidingö är erfaret och kunnigt och vi är övertygade om att vi kan ge dig en högkvalitativ service. Om du vill veta mer om bergvärme eller få en kostnadsfri offert, tveka inte att kontakta oss! Vi svarar alltid gärna på alla frågor du kan tänkas ha.
Våra arbetsbil på Lidingö

Service av bergvärmepump på Lidingö

Om du redan har en bergvärmepump på Lidingö kan vi också erbjuda service och reparation. Vårt team har erfarenhet av att service av värmepump på Lidingö och vi är övertygade om att vi kan få din bergvärme igång igen på nolltid.

Läs gärna våra guider